Блог

Тунель кохання

Тунель кохання - мальовниче місце в місті Клевань, Україна. Трикілометрова ділянка залізниці веде до заводу з виробництва деревоволокнистих плит.

Потяг ходить тричі на день і доставляє деревину на фабрику. Однак дерева утворюють зелений коридор, який приваблює багато закоханих пар, а також фотографів своєю привабливою алеєю.

Кажуть, що якщо ви з коханою людиною прийдете до Тунелю кохання і щиро загадаєте бажання, воно обов'язково здійсниться. Можливо, це нове романтичне місце, яке ви відкриєте для себе.

Цей соковито-зелений тунель, розташований неподалік від міста Клевень, забезпечує проїзд приватному потягу, який постачає деревину на місцеву фабрику. Незвичайний залізничний маршрут у Східній Європі завдовжки 1,8 милі також є популярним місцем для освідчень закоханих.

Ми любимо бачити природну архітектуру тут, в Inhabitat, і зелений залізничний тунель Клевень є прекрасним прикладом того, що відбувається, коли природі дозволяється вільно розвиватися навколо створеної людиною інфраструктури.

Тунель створювався протягом багатьох років, коли потяг, що проїжджав повз, формував лінії дерев. Потяг перетворив соковитий шматок лісу на унікальний прохід, проїжджаючи туди-сюди 3 рази на день протягом кількох років.

Крім того, що тунель слугує залізничним маршрутом, закохані використовують його для того, щоб загадати бажання - кажуть, що якщо вони щирі у своєму коханні, то їхні бажання обов'язково здійсняться. Якщо ви подорожуєте Україною, не пропустіть цей фантастичний зелений прохід - незалежно від того, чи будете ви з коханою людиною, чи наодинці.

"Українська Венеція"

Вилково – місце злиття вод Дунаю і Чорного моря, це перлина пониззя Дунаю, Вилкове ще називають «українською Венецією», яке розташоване прямо на березі моря і межує з Румунією. Незвичайність міста в тому, що його стара частина знаходиться на воді.

Замість вулиць є канали, жителі користуються спеціальними човнами, так званими «гондолами», які тут виготовляють, і моторними човнами для переміщення з однієї вулиці на іншу. Людина в човні рухається, стоячи на кормі човна і починаючи з жердини. Під час руху вздовж русла можна побачити білі чисті будиночки, грядки, удобрені мулом, невеликі містки шириною 1-2 метри, зроблені з дерева. Ці канали називаються «ерілки», і через ці канали є красиві маленькі бриги. Верхня частина цих бригів не фіксована. Якщо великогабаритні вантажі перевозяться на човні, верх брига знімається, а при проходженні човна верх встановлюється назад. Виявляється, ці бриги — листові мости.

Вилкове - самобутнє і мальовниче місце, тут можна зустріти липованські поселення з їх незвичайними діалектами і місто рибалок і виноробів. Місто стоїть на воді, тому всю землю посипали жителі. Більша частина городів знаходиться на островах, тому жителі добираються на човнах. Стоячи у воді, люди дістають з води мул, потім висушують його на березі, а потім на тачках або носилках доставляють у потрібне місце. Добрива тут майже не використовуються.

Мил надає сили будь-якій рослині. Напевно тому полуниця тут найсмачніша і ароматна, але є ще особливий сорт винограду, який називається «Новак», це абсолютно унікальний сорт винограду, він росте тільки в цьому місці. З цього сорту винограду виготовляють чудове вино, і ви також маєте можливість придбати це вино. Тут жартують, що п'яного жителя легко впізнати по його велетню, він хитається не зліва направо, а вперед-назад.

У Вилковому майже в кожній сім'ї є рибалки, тому свіжої риби багато. Люди ловлять рибу на Дунай або на острови. Любителі порибалити оцінять усі переваги тихих берегів Дунаю та його русел, зарослих вербами.

Ви побачите багато екзотичних птахів, які живуть на заливних землях, серед них ви можете побачити рожевих пеліканів, брентсів, смугастих яструбів і всім відомих морських орланів.

Якщо ви приїдете у Вилкове, ви полюбите це місце назавжди! Це місце, де природа і люди живуть зовсім поруч, і ви можете насолодитися вечором, просто сидячи на березі річки з пляшкою вина. Ні з чим не порівняти відчуття, коли сидячи в саду біля котеджу і насолоджуючись смачним домашнім вином, чуєш звук не за машиною чи мотоциклом, а за моторним човном. Для жителя міста незвичайним є те, як вилківчани возять човнами корів на пасовище, а вечорами повертають їх назад. Це справжня екзотика!

Гостей української Венеції порадують численні пам'ятки. Тут відвідувачі можуть побачити і пам'ятник Липовану, і три найкращі церкви — Різдвяну, Святокольницьку та Миколаївську та багато іншого. Але найпопулярнішими з пам’яток Вилкового є краєзнавчий музей «Будинок рибалки», Дунайський біосферний заповідник і «Нульовий» кілометр Дунаю.

Також туристи можуть здійснити екскурсію та насолодитися природою Дунайського біосферного заповідника, одна частина якого розташована на території Румунії, а друга – в Україні. Уявіть собі — 276 видів птахів, 43 види ссавців, 106 видів риб, 800 видів комах і 11 видів земноводних формують різноманітність тутешньої фауни.

Флора також різноманітна і включає 1557 видів.

Багато рослин і тварин занесено до Червоної книги України, а деякі з них також занесені до Червоної книги ЄС.

Площа Вилкового становить близько 460 га. Місцеві жителі тут розмовляють староруською мовою до допетровських часів. Тим не менш, Вилкове досі залишається мовчазним і затаєним місцем, схованим у дунайських заростях очерету.

Це місто маленьке. Тут дуже важко заблукати, а навколо дуже доброзичливі та привітні люди. Найбільша християнська конфесія міста – православні старообрядці (липованці), решта – віруючі Української православної церкви. У місті є три храми: два старообрядницьких і один православний.

Також туристи можуть здійснити екскурсію та насолодитися природою Дунайського біосферного заповідника, одна частина якого розташована на території Румунії, а друга – в Україні. Уявіть собі — 276 видів птахів, 43 види ссавців, 106 видів риб, 800 видів комах і 11 видів земноводних формують різноманітність тутешньої фауни.

Асканія-Нова - одне із семи чудес України!

«Асканія-Нова» — один із найстаріших і найбільших біосферних заповідників Європи, розташований у глухій частині Херсонського степу. Нині цей унікальний острів первозданної природи, де мешкає багато рідкісних видів тварин та екзотичних рослин, визнаний одним із семи чудес України та входить до світової мережі біосферних заповідників ЮНЕСКО.

Любитель природи барон Фрідріх Фальц-Фейн заснував цей заповідник наприкінці 19 століття. Він віддав свої землі заради порятунку унікального степу та його мешканців. Пізніше, об’їздивши зоопарки та ботанічні сади по всьому світу, еколог почав привозити в «Асканію-Нову» екзотичних тварин, птахів і рослини, які, здавалося б, непридатні для життя в степу. Але деякі види тварин не тільки пристосувалися до нового середовища проживання, але навіть почали процвітати. Лише через два роки в заповіднику мешкало майже дві тисячі видів ссавців.

У 1914 році ці землі відвідав імператор Микола II. Пізніше, під враженням від побаченого, він написав своїй матері: «Весь рік «під відкритим небом живуть разом різні олені, кози, антилопи, гну, кенгуру та страуси». Це дивовижне видовище, сцена з Біблії, коли всі тварини покинули Ноїв ковчег».

Після закінчення громадянської війни, під час якої козаки та солдати врятували «Асканію-Нову» від знищення, Фрідріх Фальц-Фейн задумав націоналізувати заповідник. Так у 1921 році заповідник перетворився з приватного на державний.

Нині «Асканія-Нова» — справжній музей під відкритим небом і перлина таврійських степів. На його території, яка займає 11 тис. га, розташований унікальний дендропарк. Там ви можете знайти багато видів дерев, численні декоративні рослини з усіх куточків світу та понад 500 видів рослин, багато з яких знаходяться під загрозою зникнення. У зоопарку заповідника мешкає 450 видів екзотичних тварин і птахів. До речі, шість видів вимерли на батьківщині і залишилися лише в Асканії.

Унікальна колекція зоопарку включає індійських та африканських антилоп, зебр, шотландських поні, диких коней Пржевальського, сайгаків та багато іншого. Різноманітність птахів в «Асканії-Новій» також вражає: це білі та чорні лебеді, журавлі, фламінго, дрохви, ему, папуги та багато інших рідкісних видів.

Крім того, ви побачите багато стародавніх курганів, з яких відкривається захоплюючий вид на степ, і стародавні кам'яні фігури, створені чи то скіфами, чи то половцями.

Найкращий спосіб насолодитися мальовничими краєвидами заповідника та його унікальними мешканцями — відправитися в сафарі на автомобілі або верхи. Кінне сафарі коштує 400 гривень для групи з чотирьох осіб. Для великих груп пропонується поїздка на мікроавтобусі. Якщо ви плануєте відвідати «Асканію-Нову» влітку, пам'ятайте, що в цей час заповідник часто обмежує кількість відвідувачів або навіть скасовує сафарі через високий ризик пожеж.

Графік роботи: 8:00 – 17:00. з середини квітня до середини листопада.

Важливо! Більшість екскурсій в «Асканію-Нову» з Криму або Херсона, які пропонують туристичні агентства, — це стандартна тригодинна пішохідна екскурсія зоопарком і ботанічним садом, яка не включає сафарі. Тому варто бути уважним при виборі туру і питати саме про сафарі.

Як дістатися: дістатися до заповідника на громадському транспорті не дуже просто. Найкраще їхати до Нової Хаховки, яка знаходиться за 75 кілометрів (47 миль) від Асканії, а звідти взяти таксі до заповідника (це коштуватиме 200 гривень і займає годину). Дістатися до Нової Хаховки можна на автобусі. Є два автобуси рано вранці і два вдень (1,5 години, 16 гривень), але квитки розкуповуються швидко.

Також ходить автобус Нова Хаховка - Київ (13 годин їзди, 130 грн.) і Херсон (1,5 години, 22 грн.).

У ПОШУКАХ КИЇВСЬКОГО СТРІТ-АРТУ

Коли вони відвідують нове місто, деякі люди одразу відвідують туристичні об’єкти, які варто відвідати, але я радуюсь досліджувати нові для мене міста, безцільно блукаючи.

Ще краще? Цілеспрямоване блукання.

З Базеля та Рейк'явіка в Лондоні та Амстердамі я був з метою фіналу вуличного мистецтва.

Насправді боки та тильні сторони будівель, повз які більшість людей просто проходить, є звичайними місцями для довгих фресок.

Смотрите, що наше дуже велике відкриття всього за кілька днів до Києва, що за останні два роки артисти з усього світу повинні бути переведені в місто в селах до визначних місць.

Київ є серйозною стороною, чудове місто, електричне поєднання складних деталей, старі будинки та радянські блоки, які тримаються на всіх інших вулицях, квартал за кварталом. Його вуличне мистецтво розповсюджене по всьому місту, непомітно поєднуючись із цим поєднанням нової та старої архітектури.

При маленькому дослідженні я міг розкрити міську організацію, яка називається міською архітектурою, яка орієнтовано запущена в проект. Для того, щоб вона була для інвесторів та міжнародних художників для підтримки та створення цих муралів, але важко сказати, чи існує City Art stále – на веб-сайті є купи, на великій, без будь-якої інформації, організації з соціальних медіа. акціями з'являються залишені.

Нет, вуличне мистецтво живе в Києві. І деякі люди, з якими я зустрічався в наші перші pár тижні тут, сказали мені, що постійно з’являються нові твори.

Зверніть увагу, що я сказав спочатку, тому що мій приятель, який шукає мистецтво, і я веду кілька творів, але їх багато більше, щоб відкрити.

Музей корупції

Резиденція "Межигір'я" - це колишня резиденція Януковича, президента, який став витоком Євромайдану. Нерухомість, розташована трохи за межами центру Києва на Київському водосховищі, є символом розкішного та екстравагантного способу життя Януковича, за який українці заплатили, буквально. Будівництво почалося в 2010 році та розпочалося швидко, в результаті чого лише за рік було створено неймовірний комплекс із надлишковою кількістю деталей.

Це величезна власність, яка охоплює близько 140 гектарів чудово доглянутої території та величезний будинок. На піку свого розвитку в резиденції працювало близько 2000 людей, щоденні витрати на обслуговування становили близько 75 000 доларів США. Незважаючи на процвітання країни, це великі гроші, і знати, що платники податків фінансували це без їх відома, просто божевільно.

Будинок, відомий як Honka через фінську будівельну компанію, яка його збудувала, триповерховий з одного боку та п’ятиповерховий з іншого. Це свідчення досконалості з розкішними люстрами (деякі коштують понад 10 000 доларів США), золотим декором на кожному кроці та великими кімнатами з вікнами від підлоги до стелі, куди заливається сонце. Дерев’яна мозаїчна підлога та декоративний ліфт демонструють це ніщо не було залишено без уваги, коли справа дійшла до створення найкращого, найнадмірнішого будинку.

Янукович знав, що обманює український народ, тому нікому не розповідав про цей будинок, в якому жив із коханкою.

Якщо його запитали, він сказав, що жив у меншому будинку на території, і ніхто більше ніколи не ступав у палацовий маєток.

Величезний обідній стіл, який підійшов би для святкових обідів? Ніколи не використовувався для такого заходу. Повністю діючий спа-центр, добре обладнаний оздоровчий центр і повнорозмірний тенісний корт? Можливо, використовувався Януковичем… але знову ж таки, можливо, ні. Медіа-кімната з приблизно дюжиною шезлонгів, боулінг і покер-рум? Оскільки в будинок ніколи не входило більше ніж кілька людей, ні, ні і ні.

Поза будинком територія справді неймовірно приголомшлива (справді, саме там я зробив багато своїх улюблених фотографій цієї осені). Тут є чудові клумби, рукотворні озера, фонтани, скульптури та пішохідні доріжки. Крім того, на території Межигір’я є зоопарк, вертолітний майданчик, професійне поле для гольфу та великий гараж, де Янукович зберігав колекцію раритетних автомобілів і мотоциклів, які отримав у подарунок.

Таким чином, Межигір'я є суперечливим і зараз активно розслідується. Український уряд не наважується чіпати це майно, тому зараз некомерційна організація здійснює повсякденну діяльність. Очевидно, деякі речі, такі як відомі твори мистецтва та стародавні рукописи, які забрав собі Янукович, були вивезені з резиденції та повернуті їх законним власникам. Однак, окрім цих речей, схоже, що хтось може жити в ньому сьогодні.

Компанія дуже добре охоронялася, поки там жив Янукович, і колишні співробітники не хотілися виступати та говорити про роботу на території. Тому багато з того, що відомо про будівництво, витрати та події в Межигір’ї, було розкопано з купи документації.

Тайна в Межигір'ї відкрита і доступна для відвідування всього за пару доларів, що цілком доступно для пересічної людини тут. За додаткову плату доступні екскурсії по дому та автоколекції.

Але просто відвідавши загальну власність, можна зробити більш ніж достатньо. Люди можуть побродити територією та скористатися численними пішохідними та велосипедними доріжками. Ми відвідали восени, і там було багато сімей, які насолоджувалися пікніками, читали книжки біля озер і просто насолоджувалися цим прекрасним місцем.

Проводьте збори коштів у боулінгу. Відкрийте спа-центр для громадськості. Оренда частин будівлі для проведення свят, весіль та зустрічей.

Нехай українці сповна ним користуються. Зрештою, вони це фінансували.

Однак наразі це залишається відносно недоторканим, оскільки Україна вирішує, що буде наступним відповідним кроком у цей бурхливий, але повний надії період її історії.

Чорнобильська зона

Події, що відбулися на цій території, змінили хід нашої цивілізації. Темної ночі 26 квітня 1986 року четвертий реактор Чорнобильської АЕС вибухнув і випустив у навколишнє середовище гарячий фонтан радіації. За кілька тижнів чорнобильська радіація з вітрами облетіла весь світ, зробивши очевидним ідіотизм ймовірної на той час ядерної війни, а отже призвело до припинення ядерного протистояння двох тодішніх наддержав – СРСР і США.

Через радіаційне забруднення значна територія навколо АЕС знелюднена, сотні тисяч жителів покинули цю територію – а для її дезактивації та ліквідації наслідків вибуху в Зону було направлено вдвічі більше людей. Матеріальні ознаки цієї війни з радіацією справді вражають.

У Зоні, звільненій від людського тиску та наданій самій собі, сила та різноманітність природних сил зараз у розпалі.

Покинуті острівці цивілізації – два міста, селища та села, загалом десятки тисяч колишніх людських осель – поглинуті розмноженням рослинності та дикої природи.

Радіація робить Зону особливо цікавою. Попри непомітність, наявність радіації в центральній частині Зони в кількості, що перевищує природний фон, може бути найціннішим культурним пам’ятником Зони. Зараз на рівні землі, у тисячократно зменшеному масштабі, лежить картина забруднення після величезного радіаційного інциденту на Чорнобильській АЕС. Ця картина є надзвичайно складною, цікавою та типовою для радіаційних чи хімічних аварій – і, на щастя, вже безпечна для відвідувачів.

Де ще можна дізнатися, чого варто чи не варто боятися під час цілком імовірних радіаційних аварій і терористичних атак? Як уникнути променевих уражень? Що таке природне явище радіації взагалі, як воно поширюється в навколишньому середовищі?

Чорнобильська зона – як місце важливої історичної події, як ансамбль із сотень унікальних технічних і культурних пам’яток, як природний феномен – по праву заслуговує на включення до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО та перетворення на національний культурно-природний парк.

Кам'янець-Подільський - об'єкти всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

Жоден епітет не здатний повною мірою описати пишність цього стародавнього міста, з яким не може зрівнятися жодне інше місто, навіть у Європі. Заснований на острові, утвореному вигином річки Смотрич, Кам'янець-Подільський має свою історію, яка сформувала його різноманітний вигляд. На території Старого міста зосереджена неймовірна кількість дивовижних пам'яток і визначних пам'яток 11-19 століть. Вони є великою причиною того, чому це місто внесено до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Понад тисячу років Кам'янець-Подільський, розташований на перетині європейських торгових шляхів і під впливом різних культур, був прикордонною фортецею, за яку постійно боролися Схід і Захід. Перші фортифікаційні споруди з'явилися тут ще за часів Київської Русі. Однак більшість вважає, що місто було засноване в 1362 році литовськими князями Корятовичами. Легенда свідчить, що під час полювання брати погналися за красивим оленем, який привів їх на незвичайний острів, оточений глибоким каньйоном. У тому місці, убереженому природою від зовнішньої загрози, литовські князі вирішили побудувати фортецю.

Місто росло настільки швидко, що незабаром перетворилося на великий торгово-ремісничий центр і стало конкурувати з Києвом і Львовом. Але справжнього розквіту Кам'янець-Подільський пережив у XV столітті, коли відійшов до Польщі. У той час тут проживали три етнічні громади – поляки, вірмени та українці, кожна з яких прикрашала свої околиці самобутньою архітектурою. За польської доби Кам'янець-Подільський став відомий своєю неприступністю. Згідно з легендою, турецький султан, який марно намагався увійти в місто, запитав місцевих жителів: «Хто збудував цей форт?» “Сам Бог це зробив!” – була відповідь. “Так дай Боже перемогти!» - поступився султан.

За іронією долі, у 1672 році фортеця здалася туркам, які за 27 років правління залишили великий відбиток на місті. Пізніше, у 1699 році, Кам'янець-Подільський повернувся під опіку Польщі, а через століття відійшов до Російської імперії.

Незважаючи на повороти історії, Кам'янець-Подільський зумів зберегти свої безцінні будівлі майже в незмінному вигляді . Головною визначною пам'яткою залишається Стародавня фортеця, яка вважається одним із найкращих зразків фортифікаційних споруд у Східній Європі. Масивні стіни та бастіони продовжують надихати своєю могутністю та величчю. Серед фортечних веж виділяються Чорна вежа, в якій знаходиться 40-метровий колодязь, і Кармелюкова вежа, найвища вежа, названа в ХІХ столітті на честь її в’язня – українського народного героя Устима Кармелюка.

У вежах і підземеллях фортеці розміщені унікальні експозиції, які яскраво ілюструють сторінки історії Кам’янця-Подільського: зображено сцени середньовічних судових процесів, оборону форту, колекції зброї. Особливо цікавою є експозиція «Старожитності Поділля», яка описує минуле краю. Окремим туристичним об’єктом є замковий міст, що веде до фортеці. Його часто називають Турецьким мостом, оскільки в 17 столітті, коли містом панували османи, міст був значно перебудований.

Не менш вражаючою є сакральна архітектура Кам'янця-Подільського – вона зачаровує своїм багатством і розмаїттям представлених культур. Особливе місце серед скарбів міста займають Вірменський собор і католицька церква Св. Петра і Павла, приклад краси, яку може принести поєднання двох різних релігійних архітектур. Під час короткого перебування османів собор перетворили на мечеть. З того часу його доповнив турецький мінарет. Комплекс Домініканського монастиря також несе на собі відбитки різних епох і стилів. А католицький костел Святого Миколая, що входить до комплексу, вважається одним із найдавніших храмів міста.

Завдяки великій кількості історичних пам'яток Кам'янець-Подільський дає можливість поринути у справжню середньовічну атмосферу. А щоб отримати максимум задоволення від цього чудового міста, варто відвідати його під час свята чи фестивалю, які тут проходять майже цілий рік!

ТОП 4 МІСЦЯ ДЛЯ катання на лижах в Україні

Завдяки чудовим Карпатським горам, що нагромаджені в західному куточку країни, Україна дуже залучила любителів гірськолижного спорту. Українські гірськолижні курорти, відомі серед місцевих туристів, потроху потрапляють на радари віддалених мандрівників. Відвідувачів приваблює не лише хвилювання від лижних трамплінів : затишні затишні традиційні села, смачна домашня їжа та безліч давніх святкових традицій додають шарму!

Якщо вам цікаво випробувати свої лижі в Україні, ця публікація стане вашим найкращим путівником до найвідоміших і прихованих гірськолижних місць країни.

ГІРЖИЧНИЙ КУРОРТ БУКОВЕЛЬ (ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСТЬ)

Гірськолижний курорт Буковель

Якщо ми повинні вибрати одне місце, яке пропонує чудовий сервіс, чудові схили та багато снігу, то Буковель було б так. Цей відомий гірськолижний курорт, до якого легко дістатися регулярними автобусами з Івано-Франківська, стане перспективним місцем для любителів гірськолижного спорту. Майте на увазі, що Буковель – найдорожчий з усіх українських гірськолижних курортів, і побудований на голій землі: це свого роду окремий комплекс, де лижі, розваги та проживання знаходяться в одному місці. Хоча це може бути зручним для багатьох, це досить комерціалізоване місце відпочинку та не має відчуття автентичності, яке є в багатьох менших місцях.

ГІРЖИЧНИЙ КУРОРТ «БУКОВЕЛЬ»: КОРОТКА ФАКТИ

Схили: середня висота від 900 м до 1370 м

Кількість підйомників: 16, майже всі крісельні

Загальна протяжність: 50 км

Якість обслуговування: висока

Доступність: висока

Сніг: доступний з листопада по квітень, схили зазвичай упорядковані та є снігоприбиральні машини

Для чудового катання на лижах і сноуборді доступні всі категорії складності. Початківці можуть спробувати себе на поступовому схилі, а дітям сподобаються короткі буксири. Для більш досвідчених лижників є кілька чорних діамантів. Нічне катання доступне з 17:00 до 20:00 на двох проміжних схилах.

Як дістатися: потягом до Івано-Франківська. Поза вокзалом курсуватимуть автобуси в напрямку ТК «Буковель». Очікуйте дві години автобусом (110 км)

Зупинитись там: на курорті є багато готелів і закладів типу "ліжко та сніданок". Обов’язково бронюйте місця заздалегідь, оскільки українці, як правило, збираються туди під час високого сезону відпусток (29 грудня – 12 січня). Більшість готелів Буковеля не пропонують одноденний пакет, і потрібно купувати проживання на кілька днів.

ГІРЖИЧНИЙ КУРОРТ СЛАВСЬКЕ (ЛЬВІВСЬКА ОБЛАСТЬ)

Гірськолижний курорт Славське

Цей курорт найбільш популярний серед студентів, молоді та всіх, хто живе у Львові чи його околицях. Він розташований всього за 120 км від Львова, і до нього легко дістатися громадським транспортом. Чотири гори – Тростян, Погар, Менчур і Політехнік – дають багато варіантів для лижників. Pohar і Politechnik - фаворити новачків. На горі Звинець знаходиться гірськолижний курорт «Захар Беркут», який чудово підходить для більш досвідчених лижників. Тростян - найвищий, і в більшості випадків там хороший сніг.

ГІРЖИЧНИЙ КУРОРТ СЛАВСЬКЕ: КОРОТКА ФАКТИ

Схили: середня висота від 600 м до 1232 м

Кількість підйомників: 20, лише деякі крісельні

Загальна протяжність: 12 км

Якість обслуговування: середня

Доступність: висока

Сніг: доступний з грудня по березень, снігоприбиральних машин недостатньо, тому перевірте прогноз погоди заздалегідь.

Зупиняйтеся там: зверніть увагу на невеликі пансіонати та пансіонати в сільській місцевості. Деякі запропонують транспортування вантажівкою до схилів. Замовляйте заздалегідь, якщо хочете отримати найкращу ціну та обслуговування. Славське відоме своєю смачною кухнею! Безліч варіантів, помірні ціни та швидке обслуговування. Якщо ви не хочете чекати 40 хвилин, щоб отримати чашку чаю, Славське саме для вас!< /p>

ПИЛИПЕЦЬ ТА ПОДОБОВЕЦЬ (ЗАКАРПАТСЬКА ОБЛАСТЬ)

Пилипець і Подобовець на Закарпатті

Ці місця ще не є гірськолижними курортами в повному розумінні, але вони швидко розвиваються і дивують лижників хорошими цінами. Три гори (Подобовець, Пилипець і Магура) є базою, більшість послуг надає приватний сектор: місцеві жителі. Є хороший вибір гірськолижних схилів, але поки немає всієї необхідної техніки для їх обслуговування. Перевірте прогноз погоди, щоб переконатися, що снігу достатньо. Більшість схилів не підходять для новачків. Деякі мають кут 45 градусів!

Також зовсім не розвинена інфраструктура розваг (гучні бари та дискотеки). Отже, якщо ви любите місцеву автентичну культуру, ці два села будуть вашим першим вибором! Місцеві селяни досі зберігають давні сільські традиції України і завжди охоче приготують домашній борщ, навчать ткати килими та продемонструють славну сільську гостинність. Якщо вас цікавлять короткі екскурсії околицями, вам сподобається поїздка до найвищого високогірного озера України – Синевир або відвідання прекрасного водоспаду Шипіт.

ПИЛИПЕЦЬ І ПОДОБОВЕЦЬ ФАКТИ

Схили: в середньому від 700 м до 1500 м висоти

Кількість підйомів: 10

Загальна протяжність: 25 км

Якість обслуговування: середня

Доступність: середня

Сніг: доступний з грудня по березень, снігоприбиральних машин недостатньо, тому перевірте прогноз погоди заздалегідь.

Проживання: дуже прийнятні ціни (від 6-8 євро за ніч), в основному місцеві гостьові будинки.

ДРАГОБРАТ (ЗАКАРПАТСЬКА ОБЛАСТЬ)

Драгобрат - найвищий гірськолижний курорт України

Цей гірськолижний курорт є найвищим в Україні (до 1800 м). Тут також, без сумніву, найкрасивіші види. Поки не вистачає снігоприбиральних машин, природа заповнює потребу: сніг з’являється зазвичай приблизно в листопаді, і тримається до травня. Іноді сніговий покрив досягає 5 м висоти! Якщо ви новачок, то це місце не для вас. Схили досить складні, а розваг майже немає. Гірськолижний курорт також не легкодоступний, оскільки до нього ще немає нормальної дороги. Якщо ви вирішили спробувати Драгобрат, заплануйте веселу поїздку на місцевому пікапі по вибоїстій гірській дорозі! Чудовий досвід для тих, хто шукає щось незвичайне.

ФАКТИ ПРО ГІРЖИЧНИЙ КУРОРТ ДРАГОБРАТ

Схили: середня висота від 1400 м до 1800 м

Загальна протяжність: 10 км

Кількість підйомів: 10

Якість обслуговування: середня

Доступність: погана

Сніг: доступний з листопада по травень, недостатньо снігоприбиральних машин, тому перевірте прогноз погоди заздалегідь

Якщо ви не боїтеся випробувати місцевий досвід, можете сісти на поїзд. Однак, якщо ви шукаєте більшого комфорту, сідайте потягом зі Львова до Івано-Франківська. Далі автобус до Ясіня. З села Ясіня доїхати до Драгобрату доведеться місцевим громадським транспортом (знамениті пікапи). Якщо ви їдете на власному автомобілі, майте на увазі, що дорога від Ясіня до Драгобрату – це фактично його відсутність, тому навіть не намагайтеся на ньому їхати. Паркувати машину безпечніше в Ясіня, а користуватись пікапами (одна поїздка обійдеться приблизно в 2 євро).

Проживання: дуже прийнятні ціни (від 8-10 євро за ніч), в основному місцеві пансіонати.

Топ-7 найбільш незвичайних готелів України, де побував кожен

Кращі незвичайні готелі України …

1. Готель “History”, Поляніца

Ідея готельного 4-поверхового дизайн-готелю є концептуальною, оскільки присвячена історії України на різних етапах. Ця темно-сіра будівля, яку ввечері і вночі підсвічують ліхтарі і тому вона стає схожою на казковий будиночок.
Усі кімнати мають назву певного періоду в історії України та оформлені відповідно: Печерська, Трипільська, Скіфія, Київська Русь, Кріпацька, Княжа, Козацька, УПА та Класична. Це, мабуть, один із найцікавіших готелів України.

Де знаходиться і як дістатись: Івано-Франківська область с. Поляниця, урочище Вогнище.

2. Дизайн-готель "11 Mirrors", Київ

Ідея готелю: готель «Метрополітен» розташований у центрі Києва, неподалік від Володимирського собору та Національної опери. Ідея дизайн-готелю - баланс стилю і краси, тобто строгість і нейтральні тони, що, за словами творців, сприяє як підтримці робочого настрою, так і відпочинку. Ця концепція дотримується в екстер'єрі та в інтер'єрі. Усі категорії номерів мають доступ до Інтернету, плазмові телевізори, сейфи та міні-бари.

Де знаходиться і як дістатись: Київ, вул. Хмельницького, 34.

3. Арт-готель "Баккара", Київ

Ідея готелю: Готель став першим досвідом роботи в готельному бізнесі мережі ресторанів "Козирна карта". Головна його відмінність від інших полягає в тому, що готель розташований на воді. Це плавуча баржа, переобладнана під готель, з вікон якої можна помилуватися чудовою панорамою узбережжя Дніпра; інша сторона кімнати виходить на парк. Зовні нагадує океанський лайнер із блакитним дахом, а весь готель здалеку виглядає як різнокольоровий вітраж. В інтер'єрі переважають світлі кольори, зручні меблі - вінтажний стиль. Можна сказати, що цей арт-проект входить до списку найцікавіших готелів України.

Де знаходиться і як дістатись: Київ, Венеціанський острів 1. Метро Найближча станція "Лівобережна"

4. Замок "Радомишль", Радомишль

Ідея готелю: Готель є невід'ємною частиною музейного комплексу " Радомисль". Кімнати оформлені в строгому стилі раннього модерну і трохи нагадують чернечі келії, але оформлені в теплих світлих тонах, підкреслених елементами цегляної кладки. Меблі в кімнатах - дерев'яні та плетені, що дозволяє повною мірою відчути себе в епосі 17-18 століть
Де і як доїхати: Житомирська, Радомишль..

5. Готель "Далеке Далеке королівство", Скала Подільська

Ідея готелю: цей готель за зовнішнім виглядом дійсно нагадує казковий замок, також він зроблений з каменю та дерева. Схожість із старовинним житлом лицарів додає і особлива форма вікон, і невелика кам'яна стіна, яка є елементом ландшафтного дизайну

Де знаходиться і як доїхати: Тернопільська область, Барщевський район, смт Скала Подільська.

6. Его готель "Friend House", Кіров

Ідея готелю: головна родзинка в тому, що цей екологічний готель побудований за спеціальним проектом з біорозкладних матеріалів. Перед будівництвом був проведений спеціальний аналіз інформаційного та енергетичного полів. Цей готель став виглядати так, ніби з'явився сам собою. Матеріали, з яких побудовано будівлю, надзвичайно екологічно чисті: глина, дерево, черепашник, очерет. Ширина вікна така, що дозволяє зберегти рівень освітленості на вулиці. Інтер'єр кімнати місцями нагадує печеру з численними отворами, куди проникає сонячне світло, створює особливу атмосферу в кімнаті.

Де знаходиться: Дніпропетровська область, село Кіров

7. Відпочинок "Солодкий" , Ломачинці

Ідея готелю: це етнокомплекс, розташований на мальовничому березі Дністра. Нові незвичайні послуги, які пропонують гостям - розміщення в будиночках на воді. Номери буквально пливуть на хвилях річки. Комфортабельні двоповерхові будиночки (окремо один від одного) обладнані всіма необхідними зручностями. На першому поверсі житлова зона, на другому - простора зона відпочинку з шезлонгами і місцем для риболовлі або дайвінгу. Біля будинку є можливість пришвартувати човен або скутер. Панорамні вікна дозволяють споглядати краєвиди та національний парк «Дністровський каньйон» Подільські Товтри, одне із семи природних чудес України.

Де знаходиться: Чернівецька область, Сокирянський район, село Ломачинці.

Тури Туристичного клубу

Екскурсії Туристичного клубу

Підпишіться на Новини туру

Для того щоб підписатися на розсилку, введіть у віконці Вашу електронну адресу.